|
Kókuszos-currys csirkeleves
2006.12.27. 19:29
Lehet, hogy sokaknak túl egzotikusnak tünnek a leves hozzávalói, ha mégis lehetöség nyílik rá hozzájutni a fesoroltakhoz, érdemes megfözni! Enyhén édes, sós-savanykás és jó csípös, télen ideális "lélekmelegítö"
- 1 db kicsontozott csirkemell apró kockákra vágva
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj
- 2 teáskanál piros currypaszta (ázsiai üzletekben biztosan beszerezhetö)
- 8 dl krémes kókusztej
- 2 dl narancslé
- 2-3 szál citromfü, vagy 2 teáskanál citromfü kivonat
- 2 teáskanál méz
- tom-yum paszta (elhagyható)
- 1 darab gyömbér reszelve
A csirkemellet a fokhagymával együtt megpirítom az olajon, hzzákeverem a currypasztát és rövid ideig még sütögetem, ügyelve rá, hogy ne égjen meg. Felöntöm a kókusztejjel és narancslével, ha van citromfü, húskloffolóval alaposan megütögetem a szálakat és a levesbe adom, ha nincs, akkor a kivonatot adom hozzá, mézzel, tom-yum pasztával és gyömbérrel ízesítem. Puhára fözöm benne a húst, majd kihalászom a citromfüvet. Ha kell, még kevés mézzel és tom-yum pasztával utánaízesítem. Vaj-cukor keverékén megkaramellizálom a banánszeleteket és a tányérba mert leveshez adom öket, curryporral meghintem, és frss petrezselyemmel megszórva tálalom.
| |