|
Sült rizs kínai módra
2007.01.05. 17:14
2 csésze maradék párolt rizs+minden ami a hütöben található= Sült rizs kínai módra. Vétek lenne idegenkedni az ázsiai konyhában használatos füszerektöl!
- fél csirkemell
- 1 tojás
- 1 ek. étkezési keményítö
- 3 ek. olaj
- 2-3 ek. szójaszósz
- 2 zellerszár
- fél fej hagyma
- fél piroshúsú paprika
- 3 szál zöldhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darabka friss gyömbér (kb. akkora mint a fokhagyma)
- 2 csésze párolt rizs, a legjobb a hosszúszemü
A csirkét vékony csíkokra vágom, és keményítöbe, majd egy felvert tojásba forgatom.
A répát gyufaszál vastagságúra, a zellerszárat vékony szeletekre, a hagymát szálasra, a zöldhagymát karikára, a paprikát csíkokra, a fokhagymát és gyömbért apró kockákra vágom.
Egy nagy mély teflont nagyon megforrósítok, beleöntöm az olajat, és a csirkemellet állandó kevergetés mellett gyorsan megpirítom benne, közben 1 evökanál szójaszósszal meglocsolom majd a serpenyö szélére húzom.
A zöldségeket a forró serpenyö közepére rakom, és 3-4 perc alatt folyamatos kevergetés mellett megpirítom, szójaszósszal ízesítem, végül összekverem a hússal és beleöntöm a rizst is. Összeforrósítom az egészet 2-3 perc alatt, és azonnal tálalom.
Nagyon jól elökészíthetö, maga a keverve-sütés nem több, mint 10 perc!
| |