|
Involtini & Gnocchi
2007.01.07. 21:17
Leheteltvékony sertésszeletbe finomságok göngyölve, egy üdítö paradicsomos mártásban puhára fözve, mellé gnocchi. Nyár idézése tél közepén...
Az involtini tölteléke ízléstöl függö, magyarán mondva: a szárított paradicsomtól kezdve csirkemájas, gombás, darálthúsos, kelkáposztás, fetasajtos, kolbászos stb...stb... töltelékekig bármit bele lehet göngyölni.
4 személyre:
- 4 szelet sertéscomb nagyon vékonyra vágva és kikloffolva
- 4 tk. mustár
- só, bors, kakukkfü
- 1 db cukkini
- 12 szelet baconszalonna
- 4 szelet gauda
- 2 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 db sárgahúsú paprika
- 2 dl sürített paradicsom (nem a pici dobozos sürítmény, hanem az ún. "paszírozott paradicsom", amely sürübb mint a paradicsomlé, tetrapackban kapható
- a sürítéshez 1 ek. liszt és kevés olaj
A cukkinit az uborkahámozóval hosszában vékony szeletekre vágom. A megmaradt ( nem szeletelhetö) darabokat apróra kockázom és félreteszem.
A húst sóval borssal és kakukkfüvel mgszórom, 1 teáskanál mustárral megkenem, megszórom a nagyon finomra vágott hagymával, 3-3 szelet baconnal befedem, erre a hajszálvékony cukkiniszeleteket rakom, úgy hogy kicsit fedjék egymást, majd sajttal fejezem be a rétegezés. A hosszú csíkokra vágott paprikát a hússzelet azon végébe rakom, ahol a feltekerést kezdem.
Szorosan feltekerem a szeletet, és konyhai spárgával összekötözöm, hasonlóan mint a kötözött sonkát. Fogvájóval is meg lehet tüzni, ha az egyszerübbnek tünik. Sóval borssal megszórom a tekercsket.
Kevés forró olajban megpirítom a húst minden oldaláról, majd kiveszem egy tálra. A visszamaradó olajba beledobom a hagymát, a felaprózott maradék cukkini és sárgapaprika darabokat, rövid ideig pirítom, majd felöntöm 2 dl vízzel és a paradicsommal. Visszahelyezem a mártásba a húst és lefedve alacsony lángon kb 45 perc alatt puhára párolom. Ha megpuhult a hús, kiszedem a mártásból, eltávolítom belöle a fogvájót,( vagy a madzagot) a mártást pedig besürítem 1 kanál liszt és kevés olajból készített vékony rántással. Alaposan kiforralom, sóval és cukorral ízesítem, és azonnal tálalom. Gnocchit adok mellé.
| |