|
Sonkás-cukkinis töltött tészta
2007.01.10. 18:03
Nagyon rég csináltam utoljára töltött kagylótésztát, most is csak amiatt jutott eszembe, mert elég nagy "szarvacskára" leltem, amit lelki szemeim elött már megtöltve láttam. Tehát nem kötelezö hozzá a kagylótésztát felhajtani!
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 kanál olívaolaj
- 1 db 20 centis cukkini
- 20 deka fött sonka
- 20 deka reszelt sajt
A besamelhez:
- 1 evökanál vaj
- 1 púpozott evökanál liszt
- 3-4 dl tej
- só
- szerecsendió
- bors
A szóráshoz:
- 10 deka reszelt parmezán, vagy vékony szeletkékre vágott mozarella, esetleg más puha sajt
- 50 deka fött óriás kagyló, vagy szarvacskatészta
A fenti hozzávalókból besamelt fözök.
A hagymát megdinsztelem az olajon, rádobom a durvára reszelt cukkinit, sózom-borsozom, fedö nélkül megpárolom. Félrehúzom a tüzröl, összekeverem a gyufa méretüre vagdalt fött sonkával. Mikor már langyos a keverék, hozzáadom a szintén langyosra hült besamelt, és a durvára reszelt sajtot. Egy tüzálló formát kivajazok, megtöltögetem a tésztákat és kirakom vele a formát.
Befedem a vékonyra szeletelt sajttal, vagy reszelt parmezánnal szórom meg, és közepesen forró sütöben addig sütöm, míg a sajt megolvad és egy kis színt kap.
Megjegyzés:
- A tölteléket nagyon jól le lehet fagyasztani!
- Egy füszeres-paradicsomos ragura is lehet rakosgatni a tésztát, és úgy megsütni! Nagyon finom változat! Fotó
| |