*MACIKONYHA* : Marcipánnal töltött aszalt gyümölcsök bortésztában |
Marcipánnal töltött aszalt gyümölcsök bortésztában
2007.01.10. 19:07
Aszalt szilva, aszalt sárgabarack és marcipán is maradt böven még a karácsony elötti mammutbevásárlásokból, de ma szétcsaptam a tartalékok között!
- 20 darab aszalt szilva, vagy sárgabarack, esetleg vegyesen a kettö
- 5 deka marcipán
- 1 ek. cseresznye vagy barackpálinka (fontos!)
- 2 ek. porcukor
- 5 deka étkezési keményítö
- 2 db szétválasztott tojás
- fél dl édes fehérbor
- 3 púpozott evökanál liszt
- 1 tk. cukor
- 1 csipet só
- olaj a kisütéshez
- 5 deka reszelt csoki
A marcipánt a pálinkával és porcukorral összegyúrom, majd 1-1 gombócot tépve belöle megtöltöm a kimagozott aszalt gyümölcsöket, és keményítöbe forgatom öket.
A tojások sárgáját a cukorral liszttel és a borral simára keverem, majd óvatosan hozzákeverem a csipet sóval keményre vert fehérjét.
A gombócokból mindig egyet-egyet egy hurkapálcika végére tüzök, a bortésztába mártom, majd forró olajban 1 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Kiemelem, papíron lecsepegtetem és reszelt csokiba forgatva kínálom még forrón.
|