Marcipán-málna felfújt
2007.01.12. 14:47
Ha gyakran benézel az oldalra, észrevetted bizonyára, hogy a fehércsokis - mascarponés-málnás krém nagyon a kedvencek között szerepel. Kipróbáltam már így-úgy, tortát töltöttem vele, grízzel és tojással felfújtat sütöttem belöle, pohárkrémet rétegeztem vele, most viszont marcipánnal dúsítottam és így sütöttem meg. Nagyon finom!
- 1 tábla fehércsoki (10 deka)
- 25 deka mascarpone
- 1 csésze málna
- 15 deka marcipánmassza
- 2 egész tojás
- néhány szem egész málna
A fehércsokit vízfürdöben vagy mikróban az apróra csipkedett marcipánnal megolvasztom éssimára keverem. A mascarponét kanalanként belekeverem majd 1 pohár friss vagy mélyhütött és felengedett málnával merülömixer segítségével teljesen homogénra mixelem.
1 egész tojást felverek és a csokis krémhez keverem, majd kivajazott porcelánformákba töltöm. 3-3 szem málnát belenyomkodok a krémbe, egy mély tepsibe állítom a formákat és forró vizet öntök köréjük. 150 °C-nál 45-50 percig sütöm. Hidegen vagy melegen egyaránt finom, porcukorral megszórva vagy málnavelövel leöntve. Nem borítottam ki a formából öket!
|