Lakkozott csirke
2007.01.12. 15:04
Finom szaftos-füszeres csirkecombok egy csípös-édeskés-pikáns mázzal bevonva
- 4 csirkecomb
- 8 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk. mustár
- 2 ek. ketchup
- 1 ek. juharszirup (méz is megfelel)
- 1 darabka friss gyömbér
- csilipor
- tabasco
- pirospaprika
A csirkecombokat megmosom, és a felsöcommból kivágom a csontot. A csont helyére fokhagymagerezdeket teszek, sózom borsozom és 1 fogvájóval formásan összetüzöm. A börös oldalát csak sóval dörzsölöm be, majd egy tepsibe pici vizet öntök és belefektetem a combokat. Feldarabolt hagymát és fokhagymát teszek a közökbe, és lefedve 200 foknál 1 óra alatt vajpuhára sütöm a húst.
A mustárból, ketchupból, juharszirupból a reszelt gyömbérrel csiliporral , paprikával és tabascoval egy mázat keverek, és bekenem vele a csirkecumbok összetüzött oldalát. Visszatolom a sütöbe további 5 percre, majd átfordítom a combokat, a börös oldalukat is bekenem, és 5 pecig pirítom.
A hús alatti szaftot felfogom és a köretnek készített zöldséges rizst megízesítem vele.
|