|
Füszeres ropogós krumpli
2007.01.16. 13:57
Panírozott tintahalkarikák mellé sütöttem ezt a krumplit, aioliba mártogatva de még anélkül is nagyon ízlett!
- 50 deka aprószemü szép krumpli (nem szétfölös fajta)
- 3 ek. olaj
- 2 ek. liszt
- 1 tk. pirospaprika
- 1 mokkáskanal só
- 1 mokkáskanál örölt feketebors
- 1 mokkáskanál örölt kömény
A krumplit héjastól alaposan lemosom, kis kefével ledörzsölöm, és nedegyedelem, a kisebbeket pedig felezem. Sós vízben 5 percig elöfözöm, leszüröm és hülni hagyom. Amikor már épphogy csak langyos, összekeverem az olajjal.
Egy tálban összekeverem a lisztet a füszerekkel és beleforgatom a krumplit. Ha nagyon "poros" lenne, még pár csepp olajat adok hozzá. Sütöpapírra téve 200°C-os sütöben kb. 20-25 perc alatt pirosra ropogósra sütöm, 1-2x átkeverem egy sütölapáttal közben.
| |