|
Kínai édes-savanyú csirke
2007.01.18. 21:54
Ismét egy régebbi kép, mely eddig recept nélkül bújkált az oldalon ;-) Édes-savanyú csirke -bár az eredeti recept szerint sertésszüzröl szól a történet. Sokszor kipróbált, nagyon bevált recept!
- 40 deka csirkemellfilé (vagy sertésszüz)
- 1 nagy fej hagyma
- 1-1 sárga, zöld és piros paprika
- 2 ek. rizsecet
- 3 ek. ketchup
- 1 ek. worcester mártás
- 2 ek. szójaszósz
- 5 ek. cukor
- 1 ananász (lehet konzerves is)
- 1 tojás
- só
- 3 púpozott ek. étkezési keményítö
- 4 ek. olaj
A hagymát félbe, majd szálasra vágom, de nem túl finomra! A paprikát 2 c-es rombuszokra, a húst pedig csíkokra vágom.
A ketchupot az ecettel, szója és worcester mártással valamint a cukorral egy kis tálkában elkeverem.
Ha friss ananászt használok, akkor félbevágom a gyümölcsöt, és egy késsel kivágom a belsejét, vékony peremet hagyva, ugyanis ebbe lehet tálalni az ételt. Nagyon mutatós! Az ananász húsát felkockázom. Ha konzervem van, leöntöm a levet róla, és darabokra vágom a szeleteket.
A tojást felverem, 4 ek. vízzel a sóval és fél tk. cukorral elkeverem, beleforgatom a húst, majd kiveszem és 2 ek. keményítövel összekeverem. Az olajat egy nagy mély teflonserpenyöben felforrósítom, és beledobom a húst. Nagy lángon állandóan forgatva körös-körbe gyorsan megpirítom, majd kimerem, és a legjobb, ha egy fém szüröbe téve hagyom lecsepegni róla az olajat. 1 ek. olajat teszek még a serpenyöbe, és rövid ideig közepes lángon sütögetem benne a hagymá, ananászt és a paprikát, majd ezeket is kimerem a hús mellé. A serpenyöbe öntöm az elökészített ketchupos mártást és felforralom.
1 ek. keményítöt 1/4 l hideg vízben simára keverek, és a forró mártáshoz adom. Felforralom, és belerakom a húst a zöldségekkel és ananásszal. Összemelegítem öket és forrón tálalom. Basmati rizzsel finom!
| |