|
Villámgyors meggyes
2007.01.28. 12:36
Szinte minden gyümölcsöt -mirelitet, konzerveset, frisset- fel lehet használni ehhez az igazán gyors és egyszerü kevert tésztához.
- 1 üveg meggybefött (magozott)
- 1 csésze cukor (2,5 dl-es csészével mérem)
- 1 tojás
- 1 csésze tej
- 0,5 csésze olaj (olvasztott vajjal is sütöttem már, nagyon finom!)
- 2 csésze liszt
- 1 csipet só
- 1 tk. vanília kivonat v. 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. sütöpor
- 1 ek. liszt a meggy leszórásához
- 1 ek. kristálycukor
A gyümölcsöt lecsepegtetem, alaposan. A sütöt 175 fokra elömelegítem.
Közben a tésztát összeállítom: A tojást a sóval, cukorral vaníliával simára keverem, majd a tejet és az olajat hozzáadom, végül beleszitálom a sütöporos lisztet.
Egy sütöpapírral kibélelt kis méretü tepsibe öntöm a tésztát. A meggyet leszórom a liszttel és összerázogatom vele, így nehezebben süllyed majd le a tészta aljára. Elosztom a tészta tetején a gyümölcsöt, és forró sütöbe tolom. 1 kanál kristálycukrot szórok a tetejére, ami sülés közben szépen rákaramellizálódik a sütire. Kb. 45 perc alatt aranysárgára sütöm, de mielött kiveszem, hústüvel megszúrom, és ha már nem ragad rá a tészta, akkor biztosan átsült.
Lehütöm, és tálalás elött porvukorral leszórom.
| |