|
Mogyorós háromszögek-Nußecken
2007.02.28. 20:07
Aki egyszer már sütött otthon friss-omlós mogyorós háromszöget, nem veszi meg többet a cukrászdában! Nemcsak mogyorót, hanem mandulát és kevéske diót is daráltam bele, szerintem így még finomabb íze lesz.
Az omlós tésztához:
- 25 deka liszt
- 8 deka cukor
- 1 egész tojás
- 15 deka margarin
- 1 tk. sütöpor
A hozzávalókat összegyúrom. Igazság szerint fél órára illene a hütöbe tenni, de én türelmetlen lévén egyböl kinyújtottam, mégpedig úgy, hogy a tepsi méretére (25X35 cm) vágtam egy darab sütöpapírt, a tésztából egy hengert formáltam, ráfektettem a papírra és leborítottam egy megfelelö méretü folpackkal. Így gyönyörü egyenletesen ki lehetett nyújtani. Ezek után már csak át kell emelni a tepsibe és lehúzni róla a fóliát. Villával megszúrkáltam.
A töltelékhez:
- 4 evökanál baracklekvár
- 20 deka mogyoró
- 20 deka mandula
- 5 deka dió
- 10 deka cukor
- 10 deka vaj
- 3 ek. víz
- 1 tk. vanília aroma
A cukrot a vizet és a vajat felfözöm, és beleszórom a darált mogyorót-mandulát-diót, és addig keverem, amíg össze nem áll az egész. (Most nem túl finomra daráltam, mert direkt szerettem volna, ha van mit "rágcsálni", igaz így nem is lehetett utólag olyan szépen felvágni mint a finomra darált töltelékkel. Ízlés szerint finomra vagy durvára darálhatod a belevalókat!) A lekvárral egyenletesen lekenem a tésztát, és a langyosra hült tölteléket szépen elsimítom rajta. 180°C-nál 20-25 perc alatt készre sütöm.
Tetszés szerinti méretü háromszögekre vágom miután kihült, és olvasztott keserücsokiba mártom a 2 rövidebb oldalát. Sütöpapírra fektetve szikkadni hagyom.
| |