|
Levesben fött marhahús meggymártással
2007.03.01. 19:05
Marhahúslevest föztem, de túl szép és sovány volt a hús ahhoz, hogy az egészet a levesbe rakjam, így aztán gondoltam egyet és föztem mellé egy füszeres meggymártást vörösborral, s mindennek a tetejébe a levesben fött krumpli volt mellé a köret (hmmmm!!!)
A meggymártáshoz 1 csésze meggylevet fél csésze borral 6 szem szegfüszeggel 1 darab fahéjjal és egy darab citromhéjjal a felére beföztem, majd kihalásztam a füszereket. Egy csipet sóval és 1 evökanál cukorral ízesítettem. Hozzáadtam 1 csésze meggyet (konzerv) és még pár percig föztem. Közben 2 evökanál tejfölt 1 evökanál liszttel simára kevertem, és a forró meggyléböl is hozzámertem egy keveset, és a forrásban levö mártásba szürtem. Kiforraltam, és azon melegében a marhahús mellé mertem.
| |