|
Malacsült
2007.03.03. 09:10
Majdnem olyan, mint a kemencében sült! Ropogósra sült a böre, belül pedig puha és füszeres! Rusztikus étel a javából!
- 1 darab kb. 1 kg-os malaclapocka
- 1 teáskanál összeaprított friss rozmaring
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 gerezd szálasra vágott fokhagyma
- 1 evökanál mustár
- 1 mokkáskanál méz
- só
- bors
- örölt kömény
A lapockadarabot a börével lefelé a deszkára fektetem. A rozmaringot a mustárral, mézzel fokhagymával, sóval borssal és egy csipet köménnyel összekutyulom és alaposan bekenem vele. A többi fokhagymával megspékelem a húst. Szépen összetekerem egy formás kis hengerré, és madzaggal összekötözöm. Kívül sóval bedörzsölöm. Hütöbe teszem legalább 2 órára.
A hütöböl kivéve egy sütözacskóba rakom, mellé egészben hagyott krumplit teszek, amit sóval és kevés olívaolajjal bedörzsöltem. 1-2 kicsi ág rozmaringot mellédobok, kevés vizet öntök rá, lezárom a zacskót és 2-3 kisebb lukat ejtek a tetején. 200°C-nál 1,5 órán keresztül puhítom, majd felszakítom a zacskót és idönként meglocsolgatva szép pirosra sütöm a malac börét.
Nem sok szaftja lesz alul, de ez az "esszencia" épp elég arra, hogy a felszeletelt húst meglocsoljam vele. Csípös, káposztával töltött paprikával tálalom.
| |