|
Röszti
80 deka krumplit héjában megfözök , megpucolom még forrón és teljesen kihütöm. Durva reszelön lereszelem, sóval és borssal ízesítem, alaposan elkeverem. Teflonserpenyöben 2-3 ek. olajat forrósítok, és annyi krumplit teszek bele, hogy teljesen elfedje az alját, kb 1-1,5 cm vastagon. Egy kanállal, vagy egy fordító lapáttal lenyomom a krumplit, úgymond "tömörítem". Lassú tüzön addig sütöm, amíg az alján egy aranysárga kéreg képzödik. Tányérra csúsztatom, majd a sületlen oldalával lefelé visszaborítom a serpenyöbe, miután újfent kevés lajat forrósítottam benne. Így sütöm készre a rösztit. Mivel elég hosszadalmas a folyamat, a sütöben tartom öket melegen a tálalásig.
Tipp: a krumplit elözö nap ajánlatos megfözni, és másnap a felhasználásig a hütöben tartani!
| |