|
Zöldséges rizs
1 csésze rizst szüröbe teszek, és alaposan leöblítem. Miután jól lecsepegtettem, forró olajban üvegesre pirítom. 2 csésze vízzel felöntöm és fél teáskanál sóval ízesítem. 1 pici hagymát is mellédobok, majd miután 2 percig lobogva forrt, visszaveszem alatta a hömérsékletet és takaréklángon 25 percig párolom.
Közben 2 szál sárgarépát apró kockákra vagdosok, 1 ek. olajban megfuttatom, és minimális vizet aláöntve néha megkevergetve félig puhára fözöm. Ekkor 1 csésze mélyhütött cukorborsót adok hozzá. Sóval és borssal ízesítem, készre párolom a zöldségeket, ha szükséges, akkor kevéske vizet öntök hozzá. Végül 1 darabka vajat dobok hozzá elkeverem, és villával óvatosan összekeverem a rizzsel.
| |