|
Bosnyák krumplis pita
80 deka krumplit megpucolok és nagyon apró kockákra vágom. 4 gerezd fokhagymát és 1 csapott teáskanál sót mozsárban péppé török, és a krumplihoz keverem, akárcsak 1 dl olívaolajat is. Egy 24 cm átméröjü kiolajozott teflon tortaformát (nem csatosat) kibélelek 3 réteg készen vásárolt yufka tésztával, ráborítom az elökészített tölteléket és befedem 3 réteg tésztával. A rétegek mindegyikét tej-tejföl keverékével megkenem, és 3/4 doboz tejföllel leöntöm az egészet, mielött a sütöbe tolom. 165-170 fokos sütöben hölégkeverésnél szép lassan kb. 1 óra alatt puhára sütöm a pitát. A tetejét ha kell letakarom, mielött nagyon sötét lenne. Tejföllel meglocsolva, melegen, salátával tálalom.
| |