|
Pangasiusfilé
A pangasius halfilét a lehetö legegyszerübb módon készítem, nem variálom túl, hisz nem elnyomni akarom az ízét, hanem inkább elötérbe helyezni magát a friss halat.
Nem kizárt, hogy legközelebb másképp csinálom meg, de a családnak ez az ala natúr változat nagyon bejön.
A filéket sózom, borsozom. Egy serpenyöbe kb. fél cm magasan olívaolajat öntök, akinek ez túl tömény lenne, jófajta olaj és vaj keverékében is sütheti. (nem margarin!) Azért nem kizárólag vajban, mert az amar sötétre pirul, viszont az olaj jobban hevíthetö, egy darabka vaj pedig finom aromát ad az olajnak.
Egy gerezd fokhagymát héjastól megtörök (húskloffolóval ráütök egyet) és a forró olajba dobom. A halat a serpenyöbe fektetem, és mindkét oldalán kb. 3-3 percig sütöm. Az olajjal közben néha meglocsolom a felsö oldalát.
Ha ez a változat mégis túl egyszerünek tünik, vékony karikákra vágott friss csilivel, felaprított fokhagymával, petrezselyemmel lehet aromatizálni az olajat az utolsó 1-2 percben, ügyelve rá, hogy ne égjenek meg a füszerek.
A tányéron citrommal meglocsolom, mellé vadrizst, párolt zöldséget adok.
| |