|
Petrezselymes-fokhagymás halfilé grillezve
Bármilyen halfilé: lazac, tonhal, pangasius stb... nagyon finom a következö módon elkészítve:
A halat sózom-borsozom, és olajjal bekenem mindkét oldalát, majd felforrósított teflon- grillserpenyöbe fektetem. (ebbe a recés serpenyöbe nem teszek külön olajat!!!)
Egy csokor petrezselymet és egy falatka friss csilipaprikát apróra vágok, ízlés szerint 1-2-3 gerezd fokhagymát apró kockákra vágok és annyi olajjal (olíva vagy napraforgó) elkeverem, hogy egy sürü pép legyen belöle, pici sóval és borssal ízesítem. Mikor a halat átfordítom a serpenyöben, azonnal rákanalazok egy teáskanálnyit a fokhagymás keverékböl a forró-sült oldalára, és elsimítom rajta. Míg sül az alsó oldala, a petrezselymes-fokhagymás keverék íze kioldódik a forró hal tetején!
Ha vastag a halszelet, nem szárítom ki a serpenyöben, inkább lazán alufóliába csomagolva 100 fokos sütöbe tolom miután mindkét oldalát elösütöttem. Rákanalazom a keveréket, és 10 perc alatt készre sütöm a fólia alatt. A tányéron citrommal meglocsolva, bagettel, vagy rizzsel tálalom, esetleg héjában sült fóliás krumplival, és egy adag Pepe-féle zseniálisan egyszerü gyors és finom aiolit kínálok mellé!
Tonhal
Lazac
| |